29 NOVEMBER 2016

Kompaan en De Bocht kiest voor MoreCare4

Na een uitvoerig selectietraject heeft jeugdzorginstelling Kompaan en De Bocht uit Brabant gekozen voor het ECD van NederCare: MoreCare4.

Tijdens de selectie waren gebruiksgemak voor de hulpverlener en goede ondersteuning van de werkprocessen erg belangrijk. Na een zorgvuldig  implementatietraject is het pakket per 1 januari 2017 in gebruik genomen.

Leon Voogt, directeur bij Kompaan en de Bocht: “De overgang naar een ander ECD is een stevig project dat we op dit moment samen uitvoeren. Ik heb vertrouwen in een succesvolle livegang”.

Kompaan en De Bocht is er voor kinderen, jongeren, vrouwen, mannen en gezinnen met problemen en vragen op het gebied van opvoeding, ontwikkeling en veiligheid en zegt over haar dienstverlening:

“We erkennen hierbij de speciale kwetsbaarheid van kinderen en vrouwen. Meestal lijkt het alsof het leven vanzelf gaat. Je groeit op, leeft met dierbaren om je heen en gaat naar school of werk. Als je ergens mee zit, dan kom je daar zelf wel uit. Er is steun en hulp van familie, vrienden, de buurt, school of huisarts. Je ontwikkelt je in een veilige omgeving.

Soms worden vragen echter problemen. Is druk gedrag van een kind ADHD? Wordt angst een stoornis? Leidt af en toe spijbelen van school tot uitval? Verandert experimenteren van jongeren in grenzeloosheid? Is die vlotte vriend uit op misbruik? Lopen ruzies in een relatie of gezin uit de hand? Kun je als ouder niet meer uit de voeten met je onmacht? Kompaan en De Bocht helpt dat te voorkomen. En lukt dat niet? Dan helpen wij die problemen op te lossen. Dat doen we samen met de mensen om wie het gaat. We hebben oog voor wat goed gaat en voor samenhang tussen verschillende levensgebieden. Samen kiezen we doelen en werken we naar een betere toekomst: steeds sterker.”

logo